torstai 29. joulukuuta 2016

Poronmaksapatee

Maksapatee kuuluu jouluun kuin nenä päähän. Tällä kertaa teimme poronmaksapateeta tällä Ruoka.fi -sivustolta löytyneellä ohjeella, joka kertoo olevansa valmistettu Smolnan tapaan. Tämä versio on siis edellisestä valmistettu Ketun keittiön tapaan.

Poronmaksapatee

500 g poron maksaa, kalvot ja suonet poistettu 
(suolaa)
500 g poron jauhelihaa
2 sipulia
nokare voita sipulin kuullottamiseen
1 muna
0,5 dl siirappia
150 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
1/4 tl jauhettua valkopippuria
2 tl suolaa
2 tl oreganoa
2 tl meiramia
2 tl basilikaa
2 tl rosmariinia
pekonia n. 2 mm paksuina siivuina

Suikaloi maksa, poista kalvot ja suonet. Kiehauta maksa suolatussa vedessä 3 minuutin ajan. 

Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota se pannulla voissa.  

Jauha maksa, jauheliha ja sipuli yhdessä lihamyllyllä hienoksi. Sekoita keskenään kermat, muna, siirappi ja mausteet ja yhdistä seokset huolellisesti sekoittaen tasaiseksi massaksi. 

Vuoraa soikea uunivuoka pekonisiivuilla. Täytä vuoka maksapateemassalla, ja peitä myös pinta pekonilla. 

Kypsennä uunissa vesihauteessa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. 

Kumoa patee ja kääri se huolellisesti voipaperiin ja folioon. Pane kylmään jäähtymään ja tarjoile jäähtyneenä Cumberland-kastikkeen kanssa. 

Pateen kaveriksi sopivat myös etikkasäilykkeet ja esimerkiksi rosolli.  




2 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Vaikuttaa herkulliselta. Mistä löysitte poron maksaa?

Ketturouva kirjoitti...

Ostimme poron maksan viimeksi pohjoisessa käydessämme suoraan porotilalta. Olemme muuten saaneet myös erinomaista poronkäristystä, jolla ei ole mitään tekemistä (hyvässä mielessä) sen tavaran kanssa jota markettien pakastealtaista saa etelässä ostaa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails