lauantai 10. syyskuuta 2016

Pinaattipasta


Kun kävin läpi kesältä kertynyttä polkattavien ruokalajien pinoa, totesin että tämän kesän teema keittiössämme on selvästi ollut pasta. Minkä vuoksi? Koska pasta on nopealaittoista ja sitä on helppo muunnella. Kiireisen kotikeittäjän arjen pelastus. 
Puutarhan yllättäjä puolestaan oli tänä vuonna pinaatti, joka kukoisti alkukesästä runsaana ja rehevänä. Muistan että aloittelevan opiskelijakeittiöni gurmeeta melkein neljännesvuosisata sitten oli pakastepinaatista ja fetajuustosta laadittu pastakastike tagliatellen kera nautittuna. Tässä, alun perin Anna-lehdessä ilmestyneessä ohjeessa, oli hieman enemmän yritystä. Hyvin upposi, myös Poikaan. 



Pinaattipasta (neljälle)

250 g tuoretta pinaattia
loraus oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
Hienonnettu sipuli
0,5-1 tuoretta punaista chiliä
1 dl kermaa
tuoretta basilikaa
parmesaania raastettuna 
mustapippuria 
suolaa

+ spagettia 300-400 g syöjien nälän asteesta riippuen  

Huuhdo ja valuta hyvin tuoreet pinaatinlehdet. Laita pastavesi kiehumaan ennen kuin aloitat kastikkeen, koska se valmistuu todella nopeasti.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää hienonnettu sipuli, silputtu chili (poista siemenet) ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Kuullota. Lisää pinaatti ja pyörittele nopeasti pannussa kunnes pinaatti pehmenee. Lisää kerma, keitä vikkelästi vähän kokoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Valuta ohjeen mukaan keitetty spagetti ja sekoita se kastikkeeseen. Silppua päälle reippaasti basilikanlehtiä ja raasta huipennukseksi ronskisti parmesaania.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails