lauantai 24. syyskuuta 2016

Munakoisopasta

Munakoiso on minulle melko myöhäinen mieltymys, mutta nykyisin olen noiden puikeiden ja kauniin sinipunaisten kasvisten suuri ystävä. Useimmiten koisot tulee syötyä grillattuna tai mutabbal-tahnan muodossa. Tällä kertaa grillattu munakoiso yhdistyi pastaan ja pähkinäiseen kastikkeeseen.

Herkullisen maun lisäksi tämän Smitten Kitchen -blogista bongaamani pastan erinomainen ominaisuus on myös se, että sen voi syödä joko lämpimänä tai kylmänä pastasalaattina, ja se on hyvää kummallakin tavalla.  

Munakoisopasta(-salaatti)

1 keskikokoinen munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
vastajauhettua mustapippuria
sherry- tai punaviinietikkaa
reilu 50 g ricotta salata -juustoa
2 rkl sileälehtistä persiljaa tai basilikaa silputtuna

400 g pastaa, esim. fusilli sopii hyvin 
 
kastike:

vajaa 2 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
3 rkl raastettua parmesaania
1 pieni valkosipulin kynsi
parin timjaminoksan lehdet
2 tl sherryetikkaa
suolaa
n. 0,6 dl oliiviöljyä  
noin 3 kpl aurinkokuivatun tomaatin siivuja
vastajauhettua mustapippuria ja/tai chilihiutaleita

Kuumenna grilli. Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet molemmin puolin oliiviöljyllä, ripota niille suolaa ja pippuria, ja paahda niitä 5-8 minuuttia puoleltaan, kunnes ne ovat saaneet mukavan paahtuneen pinnan. Kun koisot ovat jäähtyneet, leikkaa ne kuutioiksi. (Vaihtoehtoisesti voit suorittaa paahtamisen myös uunissa.)
  
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella. Maistele etikka, suola ja pippuri kohdilleen. 

Sekoita ensin kastike ja sitten munakoisot kypsään pastaan ja lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä ja etikkaa. Lisää lopuksi ricotta salata -juusto ja silputut yrtit.

 

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails