maanantai 28. heinäkuuta 2014

Parhain paahtopaisti

Paahtopaistia on tullut tehtyä ennenkin, mutta ei ihan tällaista paahtopaistia. Tämäkin ohje on Jamie Oliverilta, eikä sen kutsuminen "täydelliseksi" ole liioiteltua ylisanojen käyttämistä.

Täydellinen paahtopaisti Jamie Oliverin ohjeen mukaan

1,5 kg paahtopaistia
2 keskikokoista sipulia
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
1 valkosipuli (kyllä, kokonainen valkosipuli)
pieni nippu rosmariinia, salviaa tai timjamia tai näitä kaikkia sekaisin
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria myllystä

Ota liha lämpiämään puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna uuni 240 asteeseen. Kasviksia ei ole tarpeen kuoria, riittää kun peset mullat pois ja lohkot ne. Irrota valkosipulin kynnet mutta älä kuori niitäkään. 

Kasaa kasvikset, valkosipuli ja yrtit isoon uunivuokaan ja liruttele päälle oliiviöljyä. Pirskottele öljyä myös lihan päälle ja mausta se hyvin suolalla ja pippurilla, jotka hierot lihaan joka puolelle. Laita lihapala kasvisten päälle. 

Ja sitten ei muuta kuin vuoka kuormineen uuniin. Pudota lämpö heti 200 asteeseen kun vuoka on uunissa ja paista 1,5 kg:n paistia noin tunnin ajan jos haluat paahtopaistista mediumia. Jos pidät raaemmasta versiosta, riittää 5-10 min vähemmän, ja jos taas kypsemmästä, paista 10-15 minuuttia enemmän. Noin puolivälissä paistoa valele paistia paistoliemellä ja lisää loraus vettä vuokaan jos kasvikset näyttävät kärähtävän. 

Kun paahtopaisti on valmis, ota liha ja kiedo se vetäytymään folioon noin varttitunniksi ennen kuin leikkaat sen tarjolle. 


keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Vanha talo, uusi koti

Tunnen olevani selityksen velkaa blogihiljaisuudelle. Selitys on tämä: juhannukselta saakka olemme tehneet muuttoa vanhaan taloon, josta tulee uusi kotimme. Samalla olemme myös käyneet Kesäkodissa ja kaupitelleet vanhaa kotiamme. Kolmessa paikassa suhaamisen ohessa aikaa keittiöpuuhille saati niistä kertomiselle on ollut niukanlaisesti. Tänään uuden kodin keittiössä valmistui makaronilaatikkoa ja mustikkapiirakka. 








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails