perjantai 2. elokuuta 2013

Tätipäivällinen: pääruoka

Tätipäivällisen pääruuan suhteen päädyin keveän kesäiseen pastaan. Koska avokadopasta on niin laajalti tunnettu ja syöty, valinta osui toiseen Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-kirjan pastaan, jota olen mielinyt laittaa heti siitä asti kun reseptin luin.

Sitruuna-anjovispasta (neljälle)

2 sitruunaa (yhden mehu, kahden kuori raastettuna)
1-2 valkosipulinkynttä
8-10 anjovisfileetä (jos mahdollista, käytä oliiviöljyyn säilöttyjä suolattuja fileitä, joita myydään Suomessa nimellä sardelli) 
n. 4 dl raastettua parmesaania
3 keitettyä kananmunaa
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
lehtipersiljaa, ruohosipulia, tilliä ja basilikaa, kourallinen kutakin
mustapippuria myllystä
suolaa

400 g fusilleja

Pastakastikkeen voi valmistaa suoraan tarjoilukulhoon.  

Aloita keittämällä kananmunat ja jäähdyttämällä ne. 

Laita pastavesi tulelle.  

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori sekä purista joukkoon kahden sitruunan mehu. Pilko valkosipuli ja anjovikset ja lisää ne kulhoon. Raasta pari-kolme desiä parmesaania joukkoon. 

Painele keitetyt kananmunat haarukalla hienoksi. Silppua yrtit. Sekoita munat ja yrttisilppu, pippuri ja suola sekä oliiviöljy kastikkeeseen. Maista että suolaa ja sitruunaa on sopivasti.

Keitä pasta suolatussa vedessä kunnes se on al dente. Valuta, mutta pidä pari desiä lientä tallessa. 

Sekoita pasta ja kastike kulhossa. Ohenna kastiketta tarvittaessa keitinliemellä. Ripota päälle kourallinen parmesaania ja tarjoa. 


Kirjassa kehutaan tämän pastan sopivan kuumana kesäpäivänä, ja niin se tosiaankin tekee. 
Kastikkeessa on melkoisesti pilkkomista ja hienontamista, mutta lopputulos palkitsee vaivan! Kirjassa luvataan, että pasta on mainiota myös seuraavana päivänä kylmänä nautittuna, mutta sitä en päässyt testaamaan, sillä tädit söivät ja santsasivat viimeisetkin fusillit.




1 kommentti:

tei kirjoitti...

Siis yhden vai kahden sitruunan kuori/mehu? Aineslista ja ohje ovat ristiriidassa. Veikkaisin, etta yhden kuori ja kahden mehu, mutta voihan se olla toisinkin pain. Tai makuasia. Kivan oloinen ohje kuitenkin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails