sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Rautua ja riisipilahvia

Nopeaksi sunnuntailounaaksi valmistui yrteillä täytetty rautu ja riisipilahvi.

Yrttirautu ja piparjuuriranskankerma

Suolasin raudun sisältä ja päältä karkealla merisuolalla, maustoin valkopippurilla ja tungin kalan mahan täyteen tuoreita yrttejä: timjamia, salviaa ja persiljaa. Nesteeksi lorautin vuokaan valkoviinin puutteessa vähän kalalientä (fondista). Sitten paistoin n. 600 g kalaa uunissa 180 asteessa n. 35 min (hiukan vähemmänkin olisi riittänyt).

Kalan mennessä uuniin raasta 1-2 rkl piparjuurta ja sekoita tölkilliseen ranskankermaa. Anna maustua lämpimässä siihen saakka että otat kalan uunista. 


Lopputuloksessa timjami ja salvia olivat hallitsevia. Yrtit sopivat oikein mukavasti lohensukuisen kalan makuun. Tosin yrttien makua oli tarttunut lähinnä välittömästi niitä vasten olleisiin kalan osiin, joten ensi kerralla taidan kääriä kalan yrttien kanssa pakettiin.

Pilahviriisi

öljyä
3 dl basmatiriisiä
9 dl vettä
suolaa

Huuhdo ja valuta riisi. Kaada isoon paistokasariin loraus öljyä ja kun se alkaa kuumeta, lisää  riisi. Paistele sitä sekoitellen niin että riisinjyvät peittyvät joka puolelta öljyyn. Lisää vähitellen vesi ja anna riisin kiehua miedolla lämmöllä melkein kypsäksi (vajaa 20 min). Älä hämmennä ettei riisi puuroudu. Kun vesi on imeytynyt riisiin, ota kasari tulelta ja peitä se muutamaksi minuutiksi keittiöpyyhkeellä jälkikypsymään höyryssä ennen kuin viet riisin tarjolle.

Pilahviriisiin laitetaan yleensä sipulia, joka paistellaan pannulla riisin kanssa, mutta meidän riisimme sai vaihteeksi väriä porkkanaraasteesta ja persiljasilpusta (korianterikin kävisi). Hyvänmakuisiksi sattumiksi paahdoin pannussa pari kourallista pinjansiemeniä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails