torstai 19. tammikuuta 2012

Maalaissalaatti

Meillä oli Välimäen sänyköistä yli jäänyttä salaattia ja pekonia. Lisäksi meillä oli halloumia ja mausteista makkaraa. Siispä synnyttämään niistä maalaissalaattia. Tutkailin muutamaa ohjetta, ja lisäilin niitä aineksia, joita jääkaapista vähällä vaivalla löytyi. Tällainen salaatista tuli:

Maalaissalaatti

pieni kerä jäävuorisalaattia
pari tomaattia
kurkkua
renkaiksi leikattua purjoa
vihreitä oliiveja
mausteista makkaraa (bocconcini)
1 keitetty kananmuna/syöjä
muutama siivu pekonia/syöjä
1 halloumi-juusto

Pilko salaatti, tomaatit ja kurkku.Viipaloi purjo ja makkara. Kuori keitetyt kananmunat ja leikaa lohkoiksi. Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista ne pannussa oliiviöljyssä kullankeltaisiksi. Lopuksi käristä pekoni.

Kokosin salaatin suoraan lautasille laittamalla kerroksittain karkeasti silputun salaatin, pilkotun tomaatin, kurkun ja purjorenkaat, joiden päälle levittelin makkaran, oliivit ja kananmunalohkot. Päällimmäisiksi asettelin paistetut halloumiviipaleet ja pekonisiivut.

Sopivalta kuulostavan maalaissalaatin kastikkeen ohje löytyi Kotilieden sivuilta. Kastiketta tulee aikamoinen annos, mutta en viitsinyt alkaa puolittaa munankeltuaista. Täytynee tehdä pian lisää salaattia koska en usko että tämä säilyy hirveän kauan.

Kastike
1 munankeltuainen
2 rkl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 dl rypsiöljyä
1 dl omenamehua
0,5 dl valkoviinietikkaa

Sekoita kaikki ainekset ravistamalla isossa pullossa tai vispaa ne ensin sekaisin ja siirrä sitten kastikepulloon.

Oiva iltapala tuoreen patongin kanssa nautittuna.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails