perjantai 7. tammikuuta 2011

Limetti-korianterilohi

Aikomukseni oli laittaa kala kalanen, mutta ensin kaupassa ei ollut lohta ja sitten, vaikka lohi saatiin, kotoa puuttuivat katkaravut. Niinpä vaihdoin loppiaisen ruuanlaittosuunnitelmia lennosta, ja google sai taas auttaa reseptin etsimisessä. Valion reseptisivuilta löytyi tämä ohje, jota hieman tuunasin. Idean korianterinsiementen paahtamiseen sain Saturnaliaan valmistamastamme korianterikuorrutetusta kalasta. Alkuperäisessä ohjeessa olleen juuston jätin pois. Tässä ohje sellaisena kuin sitä laitoin, linkki vie alkuperäiseen ohjeeseen.

Limetti-korianterilohi

n. 1 kg lohifile
1 limetin mehu 
1 rkl korianterin siemeniä
suolaa, mustapippuria myllystä

kastike:
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 rkl kalafondia
0,25 tl kurkumaa
3 rkl maizenaa + tilkka vettä  (/2 rkl vaaleaa suurustejauhetta)
2 rkl limettimehua
1 rkl persiljaa silputtuna

Laita kala nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan, suolaa se kevyesti ja valele limettimehulla. Paahda korianterinsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja rouhi ne huhmaressa. Ripota korianterirouhe kalan pinnalle ja rouhaise päälle hieman mustapippuria myllystä. 

Kypsennä uunissa 180 asteessa  30-40 min. 
Sekoita kattilassa vesi, ruokakerma ja kalafondi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon kurkuma ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla tai vaalealla suurustejauheella. Sekoita lopuksi joukkoon silputtu persilja. 

Kun nostat kypsän kalan pöytään, ripota sen pinnalle vielä hieman sormisuolaa (tai anna jokaisen syöjän suolata kala mieleisekseen).

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails