keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Rahkapannari

Jääkaapista piti käyttää pois rahkaa ja maitoa koska päiväykset alkoivat paukkua. Rahkaletut olivat hyviä, mutta hitaita paistaa. Niinpä päätin kokeilla tällä kertaa rahkapannukakkua. Ohjekin löytyi vähällä vaivalla Maku-lehden sivuilta.

Rahkapannukakku 

3 munaa
8 dl maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
40 g voita
1 prk (250 g) maitorahkaa

Vatkaa munat ja sekoita niihin 2 dl maitoa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot desi kerrallaan, sokeri ja suola. Lisää sitten loput 6 dl maitoa. Anna turvota puoli tuntia. 

Sekoita turvonneeseen taikinaan sulatettu voi ja maitorahka. Kaada taikina reunalliselle voidellulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kullanruskea. 

Tarjoa äidin tekemän hillon kanssa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails