sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Raidallista possua

Meillä, kuten ilmeisesti muutamilla muillakin ruokabloggaajilla, on käynnissä operaatio pakastimen tyhjentäminen syömällä. Tällä kertaa pakkasesta putkahti esiin possunfilettä. Hakusanalla possun file Kuukkeli arpoi ensimmäiseksi reseptiksi Soppakellarin raidallisen possunfileen. Kun jääkaapista löytyivät kaikki tykötarpeet pekonia myöten, hakua ei tarvinnut sen pidempään jatkaakaan. Ohjekin on tässä jokseenkin suoraan Soppakellarista kopioituna. 

Pekoniin kääritty possunfile

n. 500g possun sisäfileetä
1 pkt pekonia (150 g)
vihreää pestoa
Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Siisti possunfile ja ruskista pinta pannulla. Suolaa ja pippuroi. Sivele file pestolla ja sinapilla ja kiedo se  pekoniin. Paista uunissa 175 asteessa kypsäksi (sisälämpötila n. 75 astetta).


Fileen kanssa laitoimme pitkästä aikaa rosmariiniperunoita, jotka ehti sopivasti valmistella fileen ollessa uunissa. Niiden uunittuessa file sai puolestaan köllötellä vetäytymässä folioon käärittynä.


Lisäksi väänsin alkupaloiksi tapakset-kirjasta valkosipulisia herkkusieniä, kun kauppareissulla en vain voinut vastustaa sievien pienten herkkusienten kutsua. Oheinen ohje on noin puolet kirjan ohjeesta. Öljyn määrää en kuitenkaan puolittanut, alkuperäisessä ohjeessa oli 5 rkl.

Valkosipuliherkkusienet

200 g (pieniä) herkkusieniä
4 rkl oliiviöljyä
2 silputtua valkosipulin kynttä
tilkka sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
2 rkl silputtua (sileälehtistä) persiljaa

Puhdista sienet ja leikkaa jalat läheltä lakkia. Lohko isot sienet 2-4 osaan. 

Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa pannussa. Lisää valkosipuli ja kypsennä hetki, kunnes sipuli on hieman ruskistunut. Lisää sienet ja paista kovalla lämmöllä sekoitellen kunnes öljy on imeytynyt sieniin. 

Vähennä lämpöä ja jatka miedolla lämmöllä sienten paistamista niin että neste irtoaa niistä. Lisää sitten lämpöä ja paista n. 5 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan. Purista sienten päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon persiljasilppu ja kypsennä vielä hetki. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa. 

2 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Kuulostaa todella hyvältä.

Ketturouva kirjoitti...

Ari, kuulemma myös oli. Itse valitettavasti maistan tällä hetkellä oikein ainoastaan suklaan ja natriumglutamaatin.

No, vähän liioittelen, maistoin myös peston ja sinapin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails