keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Kreikkalainen pannukakku

Kumma juttu että en ole polkannut kreikkalaista pannukakkua aikaisemmin, koska laitan sitä usein jos on kestittävänä useampia vieraita. Tämäkin kuuluu nopeisiin ja helppohin vierasvaroihin, ja vieraat ovat yleensä tykänneet. Alkuperäinen ohje on Anna-Leena Härkösen kirjasta Sopan syvin olemus. Itse olen hiukan vetänyt mutkia suoraksi.

Kreikkalainen pannukakku
2 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
200 g fetaa tai vastaavaa juustoa
oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia
kuivattua basilikaa

Vispaa sekaisin munat, maito ja jauhot ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon sulatettu pinaattisilppu. Lisää loraus oliiviöljyä ja ripaus mustapippuria. Kaada taikina voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lätki päälle oliiveja (kokonaisena tai puolikkaina), fetakuutioita ja aurinkokuivattua tomaattia. Lopuksi ripottele päälle kuivattua basilikaa.

Paista uunissa 200 asteessa n. 20-30 min. Ripota kuuman, juuri uunista otetun pannukakun päälle parmesaaniraastetta ja leikkaa hiukan jäähtyneenä annospaloiksi.


Tällä kertaa onnistuin unohtamaan taikinasta kananmunat, mutta tulipahan todistettua että tämän pannarin voi paistaa ilman niitäkin. Hyytyminen otti hiukan pidempään, mutta rakenteesta en unohdusta huomannut.

3 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

En ole löytänyt suomalaisista kaupoista aurinkokuivattuja tomaatteja, joiosta pitäisin. Voisiko joku suositella merkkiä?

Ketturouva kirjoitti...

Ari, joitain mielestäni hyviä kreikkalaisia merkkejä on pöytäämme aika ajoin eksynyt. En kyllä nyt osaa sanoa yhtään nimeltä, ja purkitkin on jo tullut vietyä keräykseen.

Tähän nimenomaiseen käytin valmiiksi kuutioitua tomaattia jota käytän myös saksiruokaan ja taannoisiin halloumimuffinsseihin. Tuskin parhaasta päästä, mutta kelpaa hyvin näihin tarkoituksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Esteetikot voivat käyttää paprikatäytteisiä oliiveja, jotka sitten leikataan puoleksi. Vihreällä ympäröity punainen näyttää hyvältä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails