lauantai 13. helmikuuta 2010

Halloumimuffinssit

...joiden piti olla fetamuffinsseja, mutta unohdin ostaa fetaa. Jääkaapin tutkailu tuotti saaliiksi paketin halloumia, joka sekin toimi aivan hyvin. Ohje on peräisin Päivättäreltä, joka toi näitä muffinsseja meille joskus. Alkuperäisessä ohjeessa öljyä ei ollut lainkaan, mutta lisäsin sitä. Kevytkerman korvasin ruokakermalla.

Feta/halloumimuffinssit (12 kpl)

2 rkl ruokaöljyä (laitoin rypsi-, mutta oliiviöljykin voisi toimia)
3 munaa
2 dl (kevyt)kermaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 90 g feta- tai halloumijuustoa kuutioina
n. 3/4 dl  aurinkokuivattua tomaattia (öljyyn säilöttynä) kuutioituna
(hiukan suolaa, jos käytät halloumia)
koristeeksi: 12 kpl vihreitä oliiveja paprikatäytteellä

Vatkaa munat, kerma ja öljy sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lopuksi sekoita taikinaan kuutioitu juusto ja aurinkokoiva tomaatti. 

Nostele taikinaa lusikoilla voideltuihin muffinssipellin koloihin. Laita jokaisen muffinssin keskelle koristeeksi oliivi, jos haluat. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes muffinssit ovat kypsiä (kokeile tikulla).

Vahingosta viisastuneena uunitin tällä kertaa muffinssit samalla tavalla kuin paistoin siilikakun, eli laitoin kaasu-uuniin ritilän alapuolelle korkealaitaisen uunipellin, jolle laitoin vettä. Lopputulos: muffinssit olivat täydellisiä, ja saivat kehuja synttäreiden aikuisvierailta. Lapset eivät tainneet näin epäilyttäviä leivonnaisia maistaa lainkaan.

2 kommenttia:

taru kirjoitti...

Kivan oloinen resepti, nappaampa sen talteen. Suolaisia tarjottavia on välillä niin hankala keksiä.

Ketturouva kirjoitti...

taru, nämä olivat ainakin tosi helppoja tehdä. Jos haluaa vaihtelua, voi osan aurinkokuivatusta tomaatista korvata pilkotuilla oliiveilla.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails