keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Lindströmin mureke

Tykkäämme molemmat lindströminpihveistä, mutta emme ole ikinä saaneet niitä onnistumaan. Taikina jää liian löysäksi ja paistettaessa pihvit hajoavat pannuun. Sen jälkeen kun viimeisin yritys tehdä lindströmeitä johti siihen, että punajuurisia roiskeita oli keittiön ikkunassakin (älkää kysykö), olemme jättäneet nämä pihvit suosiolla rauhaan. Juolahti kuitenkin päivänä muutamana mieleeni että lindströmien taikinasta voisi paistaa murekkeen. Tuumasta toimeen. Vinkkejä murekkeeseen nappasin Pastanjauhajilta.

Lindströmin mureke

n. 1 dl kuivahtanutta vehnäleipää muruna (/korppujauhoja hiukan vähemmän)
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
3 keskikokoista etikkapunajuurta silputtuna
1 sipuli silputtuna + voita (öljyä) paistamiseen
800 g naudan jauhelihaa
suolaa, mustapippuria

Sekoita leivänmurut, ruokakerma ja kananmunat ja anna turvota. Silppua punajuuret. Silppua sipuli ja paistele silppua pannulla tovi, kunnes se hiukan ruskistuu. Sekoita punajuuri- ja sipulisilput kermaseokseen, lisää suola ja pippuri ja sekoita lopuksi joukkoon jauheliha. Kippaa hyvin sekoitettu taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin tunnin ajan. 

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails