keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Saksiruokaa

Juhlat on juhlittu ja hiihtolomat lomailtu, arki on taas alkanut Kettulassa. Saksiruoka on ystävämme T:n nimitys puolivalmisteista tehtävälle arkiruualle. Nimi tulee siitä, että ruuan laittamiseen ei tarvita muuta välinettä kuin saksia.

Oheinen resepti puolestaan on tullut meille Karhuherran veljen perheestä, jonne se on kuulemma löydetty Marielta. Ympäri mennään, yhteen tullaan. Tällaisena versiona se meillä esiintyy, yksinkertaistuttuaan hiukan kiertäessään maailmaa. Ihan pelkillä saksilla en tästä selviä, paria lusikkaa tarvitaan myös.

Kinkkukiusaus uusin maustein

(
alkuperäinen resepti)

1 kg perunasipulisekoitusta
1 pkt Korpelan kevyitä kinkkukuutioita
1 tlk valmiiksi kuutioitua fetaa
aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
n. 0,5 tlk vihreää pestoa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
mustapippuria maun mukaan

Sekoita kuutioina olevat ainekset voideltuun uunivuokaan. Sekoita pesto, kerma ja mustapippuri ja valuta muiden ainesten päälle. Paista uunissa 200 asteessa reilun tunnin ajan kunnes perunat ovat kypsyneet.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails