keskiviikko 26. joulukuuta 2007

Kalojen on saatava uida

Kaiken lihansyönnin jälkeen joulunajan ruokavaliota on mukavaa keventää kalalla. Päädyimme uusien kokeilujen sijasta laittamaan vanhaa tuttua Kuhaa Walewska, kun kantarellejakin sattui olemaan.

Koska kalojen on saatava uida, suosittelemme ruokajuomaksi valkoviiniä, oma valintamme oli Alsacen alueelta tuleva Gentil "Hugel".

Kuhaa Walewska (3-4:lle)
alkuperäinen ohje Helsingin sanomien Ruokatorstaista, jossa se ilmestyi useampia vuosia sitten


500 g nahattomia kuhafileitä
suolaa, valkopippuria
kalalientä
valkoviiniä

kuorrute:
200 g pakastettuja, esipaistettuja kantarelleja
50 g silputtua sipulia
voita
n. 2,5 dl kalalientä
2 rkl vehnäjauhoja
n. 1 dl kuohukermaa
suolaa
tilkka valkoviiniä

Laita kuhafileet voideltuun uunivuokaan ja ripota päälle suolaa ja valkopippuria. Anna fileiden maustua 10 min. Kaada päälle loraus valkoviiniä ja riittävästi kalalientä jotta fileet peittyvät. Paista sen jälkeen uunissa 200 asteessa kunnes fileet ovat miltei kypsiä (n. 15 min).

Tee kuorrute: freesaa sipulisilppu ja kanterellit voissa. Lisää vehnäjauhot ja kääntele sekaisin. Lisää kalaliemi ja keitä hetki kunnes liemi sakenee. Lisää loraus valkoviiniä ja n. 1 dl kermaa, kiehauta vielä hetki. Mausta suolalla (etenkin jos käytät suolatonta voita kuten me).

Ota fileet uunista ja siirrä ne toiseen, voideltuun uunivuokaan keskelle. Pursota fileiden ympärille perunamuusi sekä kuorruta kalat kantarellikastikkeella. Laita takaisin uuniin 10-15 minuutiksi.

Duchesse-perunamuusi

perunoita
kermaa
voita
munankeltuainen
suolaa, mustapippuria

Keitä perunat ja tee niistä muusi, jonka notkistat tilkalla kermaa. Paranna muusi voilla ja munankeltuaisella ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails