lauantai 9. joulukuuta 2006

Voiko suklaata olla liikaa?

Taloudessamme Karhuherra on oikeasti se suklaan syöjä, mitä tummempaa sen parempaa. Itse pidän suklaasta eniten jälkiruokien ja leivonnaisten muodossa. Viime viikonloppuna Karhuherra oli pikkujouluilemassa, ja Päivätär viihdyttämässä Poikaa ja minua. Jotakin herkkua piti valmistaa, ja päädyin kokeilemaan Domestic Goddess'in blogista löytämääni brownieta. Alkuperäisen ohjeen taikina on aivan valtava, joten tässä puolitettu ohje suomeksi. Puolikkaasta ohjeesta tuli sopivasti 23x30 cm laidalliseen vuokaan.

Lumen täplittämä suklaabrownie

200 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
3 munaa, huoneenlämpöisiä
175 g sokeria
1 tl vaniljasokeria tai 0,5 rkl vaniljaekstraktia
110 g (vähän vajaa 2 dl) vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
125 g valkoista suklaata lastuina
tomusokeria pinnalle

Sulata tumma suklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä hetki.

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää ne suklaaseokseen ja vatkaa hyvin. Kääntele joukkoon jauhot ja suola, ja sekoita lopuksi valkosuklaalastut taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, ja paista 180 asteessa 25-35 min kunnes pinta on hiukan vaaleamman ruskea ja kuivunut, mutta sisus on vielä pehmeä.

Anna jäähtyä noin tunti ja leikkaa neliöiksi, sirota tomusokeria päälle.

Yksinkertaisuuden vuoksi tumman suklaan ja voin määrät ovat himpun isompia kuin alkuperäisessa reseptissä. Kaasu-uunissamme tuo 25 min oli juuri passeli paistoaika. Tomusokerin jätimme pois, mutta epäilemättä browniet ovat sillä kuorrutettuna edustavamman näköisiä.

Näistä aineksista lopputulos ei voi olla kuin hyvää, tosin brownie oli niin makeaa että toinen pala oli jo vähän liikaa. Maku oli mielestämme vielä parempi seuraavana päivänä, joten jos pystyt, säilytä brownieta yön yli.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails