perjantai 1. joulukuuta 2006

Arkistojen kätköistä...

Koska lupasin intialaista ruokaa, jatketaan samalla linjalla, vaikka tämä ruoka onkin kaivettu arkistojen kätköistä - tarkoitukseni oli blogata se jo aikaisemmin mutta jonnekin tämä aika kuluu. Ohje on peräisin Suuresta aasialaisesta keittokirjasta, josta on häpeällisen vähän mitään muuta tullutkaan laitettua. Tähän verraten nopeasti kypsyvään kasviscurryyn sopivat suunnilleen mitkä tahansa saatavilla olevat kasvikset, joten niiden osalta ohjetta voi pitää suuntaa-antavana.

Makea kasviscurry

2 porkkanaa
1 keskikokoinen palsternakka
1 isohko peruna
2 rkl öljyä
2 pilkottua sipulia
1 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 1/2 tl juustokuminan siemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1/2 tl chilijauhetta
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä (tai hieman enemmän tölkistä)
3 1/2 dl kasvislientä
1 3/4 dl aprikoosi- tai muuta hedelmänektaria
2 rkl hedelmächutneyta (käytämme mangochutneyta)
1 vihreä paprika
100 g pieniä herkkusieniä
300 g kukkakaalia
1/2 dl jauhettua mantelia

Pilko kasvikset valmiiksi. Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja paista keskilämmöllä 4 min tai kunnes sipuli on pehmeää. Lisää mausteet (ks. kuva alla) ja paista sekoittaen noin minuutti, tai kunnes mausteet alkavat tuoksua.
Lisää porkkana, palsternakka, peruna (ja mahdolliset muut "kovat" kasvikset) sekä kasvisliemi, nektari ja chutney. Keitä kannen alla keskilämmöllä välillä sekoittaen 25 min.
Lisää paprika, sienet ja kukkakaali (ja muut "pehmeät" kasvikset). Keitä 10 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi mantelijauhe. Tarjoa kasviscurry riisin kanssa.



Kuvassa keskeltä ylhäältä myötäpäivään raastettua inkivääriä (tölkistä), ruskeita sinapinsiemeniä, jauhettua korianteria, kardemummaa, jauhettua neilikkaa, kurkumaa ja chilijauhetta. Keskellä juustokuminan (jeera) siemeniä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails